Σημάδια ανησυχίας
Τόσο από τις επιλογές του προπονητή, όσο και από την αγωνιστική συμπεριφορά και διάθεση κάποιων ποδοσφαιριστών, ήταν ξεκάθαρο, πως το μυαλό ήταν περισσότερο στον αγώνα της Δανίας παρά στο Σούπερ Καπ. Ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, δεν έχασε μόνο γι’ αυτό το λόγο και δυστυχώς, η απώλεια του τροπαίου δεν είναι το χειρότερο, στο γενικό απολογισμό της βραδιάς.
Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς χάθηκε, γιατί στο σύνολο της η ομάδα του κυρίου Κρίστιανσεν υστέρησε, απέναντι σε μια ομάδα με περισσότερη διάθεση και θέληση αλλά και καλύτερη αγωνιστική παρουσία. Περισσότερο όμως, ο Δανός τεχνικός θα πρέπει να προβληματιστεί για κάποια άλλα πράγματα και κυρίως γρήγορα να αντιδράσει σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή και τη διοίκηση.
Προβλήματα και αδυναμίες στην οργάνωση του παιγνιδιού, στη δημιουργία ευκαιριών και κατ’ επέκταση στην αξιοποίηση τους, είχαν διαφανεί πολύ πριν τον αγώνα για το Σούπερ Καπ. Ακόμη και μετά την επιτυχία κόντρα στη Ρόζεμποργκ και παρά τα τρία γκολ στις καθυστερήσεις, οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε εκείνη τη βραδιά ο ΑΠΟΕΛ, μέχρι να φθάσει στο γκολ και οι ελάχιστες ευκαιρίες που είχε δημιουργήσει, έστω απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα, αποτέλεσε σημείο αναφοράς, κόντρα στον ενθουσιασμό για την πρόκριση.
Το πρόβλημα διογκώνεται από την αποχώρηση του Ντε Βινσέντι και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικά ενόψει Κοπεγχάγης, από την ανυπαρξία εναλλακτικών επιλογών, αυτή την περίοδο, στο ρόστερ.
Ο Ρενάν Μπρεσάν, μετά και την παρουσία του κόντρα στον Απόλλωνα, ούτε υποψηφιότητα για την αρχική εντεκάδα στη Δανία δεν μπορεί να θέτει. Ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο πέρασε απαρατήρητος για ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο και οι αμυντικοί του Απόλλωνα ανησύχησαν, ως ένα βαθμό, μόνο όταν στον αγώνα πέρασε ο Πιέρος Σωτηρίου. Είναι ακόμη και η περίπτωση του Ρομπέρτο Λάγο. Αποκτήθηκε για να δώσει το κάτι παραπάνω στην αριστερή πλευρά, άξιο απορίας, ωστόσο, η ανετοιμότητα του να αγωνιστεί ακόμη και σε ένα παιγνίδι επιπέδου και κυρίως σημασίας, όπως το Σούπερ Καπ.
Γενικότερα, ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε αυτό το καλοκαίρι πέντε μεταγραφές, έξι αν προστεθεί και αυτή του Καρλίτος, μεταγραφή κλειστή από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Καρλίτος έχει ήδη αποχωρήσει, ο νεαρός Λάτσι αγωνίζεται περισσότερο στην εθνική Αλβανίας U21, παρά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ και από τους υπόλοιπους νεοφερμένους, μόνο ο Ορλάντι δείχνει ικανός να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στην τεχνική ηγεσία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Προς Θεού! Δεν έγιναν ξαφνικά όλα μαύρα, μετά τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στη Ρόζεμποργκ και επειδή ο ΑΠΟΕΛ έχασε ένα παιγνίδι. Τα πιο πάνω δεδομένα όμως, δεν μπορεί παρά σημάδια ανησυχίας να αποτελούν. Τα δεδομένα ίσως αλλάξουν και η ανησυχία ίσως μετατραπεί σε ικανοποίηση ή και ενθουσιασμό, με την πάροδο μερικών ακόμη ημερών ή εβδομάδων και αναγκαία είναι πάντα η πίστωση χρόνου για νεοφερμένους ποδοσφαιριστές. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Στα κρίσιμα παιγνίδια με την Κοπεγχάγη, ο ΑΠΟΕΛ θα πορευτεί χωρίς τις απαραίτητες επιλογές για ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο στόχο.
Η θετική πλευρά του θέματος, έχει να κάνει τόσο με τη δυνατότητα του ΑΠΟΕΛ να ανταποκριθεί με τις υφιστάμενες διαθέσιμες και αγωνιστικά έτοιμες επιλογές στο ποιοτικό του ρόστερ, όσο και των χρονικών περιθωρίων που ακόμη υπάρχουν, για διόρθωση κάποιων πραγμάτων (επίσημη θέση αποτελεί η περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση), αν και σχεδόν αδύνατο είναι να προλάβει ο ΑΠΟΕΛ το χρονοδιάγραμμα της ΟΥΕΦΑ, για τους αγώνες των πλέι οφ, αλλά και να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής έτοιμος να προσφέρει άμεσα και ουσιαστικά.
Η χρονιά, ωστόσο, μόλις έχει αρχίσει και δεν τελειώνει στις 24 Αυγούστου στον επαναληπτικό με την Κοπεγχάγη. Χρόνος υπάρχει, άλλες είκοσι μέρες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, όπως και οικονομική δυνατότητα.
Προσοχή είναι το ζητούμενο και σωστή αξιολόγηση των όποιων νέων μεταγραφικών στόχων. Γιατί τα περιθώρια διόρθωσης λαθών, δεν είναι ανεξάντλητα…
Άρθρο στο 24sports.com.cy