Μεγάλη η ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση
Με αφορμή την ολοκλήρωση του στόχου της κατάκτησης του τίτλου, ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, επανέλαβε την άποψη για το φετινό ρόστερ της ομάδας του, το οποίο θεωρεί ως το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Ακόμη και έτσι να είναι, η εικόνα στο γήπεδο, στα περισσότερα φετινά παιγνίδια, άλλα έδειχνε και σαφώς δεν επιβεβαίωσε την εκτίμηση αυτή.
Με ή χωρίς το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων, η ουσία για τους πρωταθλητές και τη φετινής χρονιάς δεν αλλάζει, ούτε και με ενδεχόμενη κατάκτηση και του κυπέλλου. Σε δύο μήνες, το ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να υλοποιήσει ένα άλλο μεγάλο στόχο, πολύ πιο δύσκολο αλλά και ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα της ποδοσφαιρικής του εταιρίας. Γιατί είναι γνωστές οι επιπτώσεις του περσινού (διπλού) αποκλεισμού, γιατί έχει ήδη… ανοίξει επικίνδυνα η «μαύρη» οικονομική τρύπα, συνέπεια της απουσίας από ευρωπαϊκό όμιλο, αν και πρώτης μετά από πολλά χρόνια. Ποιοτικότερη των τελευταίων χρόνων ή όχι, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, στην τωρινή της μορφή, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιήσει το στόχο αυτό.
Αν και εκκρεμεί ακόμη η διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου, το κεφάλαιο προγραμματισμός έχει ήδη ανοίξει στο ΑΠΟΕΛ. Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, με προηγούμενα καλοκαίρια, οι κρίσιμες αποφάσεις στο κεφάλαιο αυτό θα εξαρτηθούν, σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, από τις απόψεις των δύο Ιταλών, τεχνικού διευθυντή και προπονητή, στη βάση του μοντέλου λειτουργίας που εφαρμόστηκε πριν από μερικούς μήνες. Αν κάτι διαφορετικό επιχειρηθεί, τότε και αχρείαστο είναι το συγκεκριμένο μοντέλο και επικίνδυνο το σκηνικό που θα δημιουργηθεί, ως προς το προσδοκούμενο ποσοστό επιτυχίας των όποιων προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ.
Η πίεση αυτό το καλοκαίρι είναι μεγαλύτερη, όπως και η ανάγκη να προκύψει ουσιαστική ενίσχυση σε στενά χρονικά περιθώρια. Οι μεταγραφές, δαπανηρές ή όχι, πάντα περιέχουν ρίσκο. Ας αποφευχθούν, τουλάχιστον, κινήσεις επηρεασμένες από τον ενθουσιασμό που η κατάκτηση ενός τίτλου δημιουργεί, από τις τελικές εντυπώσεις που συνήθως μένουν, αποπροσανατολίζουν, και διαφοροποιούν εκτιμήσεις, τόσο ως προς τις πραγματικές ανάγκες ενίσχυσης, όσο και ως προς τις πραγματικές δυνατότητες…