ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Μεγάλα τα περιθώρια βελτίωσης

Αναδημοσιεύουμε άρθρο της Μαρίας Βασιλειάδου (ΣΠΟΡ FM 95), για την προοπτική του ΑΠΟΕΛ μας:

Ολοκληρώθηκε τα μεσανύχτα της Δευτέρας η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, με τον Θρύλο να μην προχωρά σε προσθαφαιρέσεις στον κατάλογο Α. Παρόλο που οι «γαλαζοκίτρινοι» κινήθηκαν τις τελευταίες μέρες για την απόκτηση ενός ακόμη ακραίου επιθετικού, οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν και ως εκ τούτου το ρόστερ της τρέχουσας σεζόν έχει ολοκληρωθεί.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκαθαρίσει και η περίπτωση του Μαϊόλι για τον οποίο ενδιαφέρθηκε ο Εθνικός Άχνας.

Οι 16 μεταγραφές και ο κατάλογος Β

Συνολικά το ΑΠΟΕΛ προχώρησε σε 16 μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι δίνοντας αρκετή έμφαση στην επιθετική γραμμή καθώς έγιναν συνολικά 6 μεταγραφές (Ντράζιτς, Ελ Αραμπί, Μπα, Κόρμπου, Καρανάτσιος, Απια).

Παράλληλα, οι γαλαζοκίτιρνοι προχώρησαν στην απόκτηση των Μάγιερ και Πίτσι, δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στην θέση του επιτελικού μέσου με τον τελευταίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άκρα της επίθεσης.

Αμπάνια και Τεχέρα αποκτήθηκαν για να ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή ενώ άλλες 5 κινήσεις έγιναν στην αμυντική γραμμή (Κιντιγιά, Μιρ, Λαϊφης, Κανό, Σιπριάνο). Αποκτήθηκε επίσης ο Ευαγόρας Αντωνίου ο οποίος όμως παραχωρήθηκε δανεικός στην Ομόνοια Αραδίππου.

Είναι εμφανές ότι  έδωσαν ιδιαίτερη εμφαση στην στελέχωση του καταλόγου Β καθώς οι 8 από τους 16 νεοφερμένους ποδοσφαιριστές είναι κάτω των 22 ετών. Κίνηση η οποία έγινε για να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας αλλά και σε μια προσπάθεια να αποκτήσει βάθος.

Παράλληλα, ήρθαν ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας όπως οι Ελ Αραμπί, Μάγιερ, Λαϊφης και Πίτσι από τους οποίους οι φίλοι της ομάδας περιμένουν ότι θα δείξουν στο γήπεδο την εμπειρία και την ποιότητα τους.

Έμφαση στους «Τζόκερ»

Η προσπάθεια που έγινε τις τελευταίες μέρες για την απόκτηση ακραίου επιθετικού δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς αν προσέξουμε το ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων, υπάρχουν θέσεις στις οποίες θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα.

Ωστόσο, από τα θετικά στοιχεία του φετινού προγραμματισμού είναι το γεγονός πως αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις σε περισσότερες από μια θέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση Πίτσι με τον Πορτογάλο να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στο κέντρο αλλά και στα άκρα της επίθεσης. Το ίδιο ισχύει και με τον Κόρμπου όπως και με τον Μπα ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός, μπορεί όμως να παίξει και στα άκρα της επίθεσης.

Εξ’ όσων είδαμε από τα πρώτα παιχνίδια της ομάδας τη φετινή σεζόν, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και ίσως να μπορούσαν να γίνουν και καλύτερες κινήσεις σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Υπάρχει όμως ταυτόχρονα και μια προοπτική αν υπολογίσουμε πως αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν ακόμη πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής (Λαϊφης, Αμπάνια, Μπα). Ο Ζοσέ Ντομίνγκες από εδώ και πέρα καλείται να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό το υλικό που έχει στα χέρια του ούτως ώστε να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες.

Previous post

Να ξαναγίνει ΟΜΑΔΑ με συνοχή, πλάνο, ομαδικό πνεύμα

Next post

Oι 174 μετεγγραφές της δεύτερης θητείας Πετρίδη