Ποδοσφαιρο

Και μη χειρότερα!

Λένε πως η δυνατότητα για μια ομάδα να κερδίζει στην άσχημη της εμφάνιση, είναι πλεονέκτημα και προτέρημα. Στην περίπτωση ωστόσο, που η μέτρια αγωνιστική εικόνα εξελίσσεται σε κανόνα και όχι την εξαίρεση του, το γεγονός προβληματίζει. Όπως προβλημάτισε (έντονα) και το ΑΠΟΕΛ χθες βράδι.

Κόντρα στη Δόξα το ΑΠΟΕΛ ήταν το φαβορί. Ευνοήθηκε από το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ και λογικά θα ανέμενε κάποιος πως από τη στιγμή που κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, εύκολα στη συνέχεια θα επέβαλλε το ρυθμό του και θα έφθανε με άνεση στη νίκη.

Αντί αυτού, ο υποτονικός ρυθμός, η αδικαιολόγητη χαλάρωση από το γρήγορο προβάδισμα και η επιεικώς μέτρια απόδοση σχεδόν όλων των ποδοσφαιριστών, αρχικά δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για προβάδισμα ασφαλείας και στη συνέχεια υπέβαλε σε… καρδιογράφημα τους φίλους της ομάδας, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή το οποίο πρόσθεσε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών.

Και μη χειρότερα! Το ΑΠΟΕΛ για μεγάλο χρονικό διάστημα και όσο η αναμέτρηση πλησίαζε στο τέλος της, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα, όσα χρειάζονταν για να πάει αυτή σε αντίπαλο από ένα «τυφλό» διώξιμο των αμυντικών ή του τερματοφύλακα.

Και μη χειρότερα! Η τύχη χρειάστηκε και σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να διατηρηθεί το προβάδισμα από το γκολ του Καβενάγκι μέχρι το τέλος και ειδικά στη φάση με το δοκάρι της Δόξας στα τελευταία λεπτά.

Και μη χειρότερα. Μια ομάδα αξίας, εμπειρίας και τόσων επιλογών, να μην μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της, να δυσκολεύεται αφάνταστα να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα, να φτιάχνει ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει εξήγηση για την χθεσινοβραδινή τραγική κατάσταση; Οι αρμόδιοι έχουν το λόγο. Όσο για τα περί κούρασης από τον αγώνα της Πέμπτης, δύσκολα μπορεί να δικαιολογήσει απόλυτα μια τέτοια εμφάνιση, γιατί ούτε στα πρώτα στάδια του αγώνα το ΑΠΟΕΛ είχε καλή απόδοση και πριν η κούραση επηρεάσει.

Και μη χειρότερα με τους τραυματισμούς. Τρία νέα προβλήματα, άγνωστο για την ώρα πόσο σοβαρά, αν και για την περίπτωση του Πιέρου Σωτηρίου, δυστυχώς τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Τρεις νέοι τραυματισμοί, ήρθαν να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των μυϊκών προβλημάτων, αφού από τους παροπλισμένους αυτή τη στιγμή Πάρντο, Αμορίν, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου και Σωτηρίου, μόνο ο πρώτος δεν αφορά σε μυϊκό τραυματισμό.

Ανάλογη εικόνα όπως και στην περσινή περίοδο. Τότε, ο Γρηγόρης Γεωργίτσας, γυμναστής του Γιώργου Δώνη, θεωρήθηκε από πολλούς ως ο κύριος υπεύθυνος.

Άγνωστη (ακόμη) η αιτία της φετινής… επιδημίας.

24sports.com.cy

Previous post

Κατώτερος των περιστάσεων

Next post

Απ' το κακό στο χειρότερο