«Καυτός» φάκελος
Οι αγωνιστικές αρρυθμίες που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ, ιδιαίτερα στην «καρδιά» της λήξασας σεζόν, αποτέλεσαν την αφορμή για να ειπωθούν και να λεχθούν πάρα, μα πάρα πολλά.
Αυτό, σε ένα βαθμό, οφειλόταν και στη μέτρια έως κακή αγωνιστική κατάσταση ορισμένων ποδοσφαιριστών. Είτε προορίζονταν για να τραβήξουν δυναμικά το κουπί, είτε ως κύριες υπαλλακτικές λύσεις. Κάποιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τα υψηλά στάνταρ που αναλογούν στην ποιότητα τους και κάποιοι δεν βρίσκονταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση για διάφορους λόγους.
Όποια και να ήταν η ρίζα του κακού ή τέλος πάντων ό,τι και να έφταιξε, ο νέος προπονητής της ομάδας, Τόμας Κρίστιανσεν, αισιοδοξεί πως με σκληρή δουλειά κατά την περίοδο της προετοιμασίας, θα τους δει να βελτιώνονται ατομικά στη νέα σεζόν για να συνδράμουν -αναλόγως και του χρόνου συμμετοχής τους- στην ευόδωση των στόχων. Αρχής γενομένης από τα παιχνίδια στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το «Goal» εστίασε σε πέντε παίκτες και αναλύει…
ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΟΛΙΒΕΪΡΑ: Μπορεί να φόρτωσε στα πόδια 2.116 λεπτά στο περασμένο πρωτάθλημα, επίδοση που τον κατέταξε στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, αλλά η απόδοσή του δεν κυμάνθηκε σε αδρές γραμμές σε σούπερ επίπεδα. Με αυτό δεν εννοούμε πως παρουσιάστηκε αδιάφορος. Απεναντίας, προσπάθησε και μάλιστα πάρα πολύ αγωνιζόμενος στη νευραλγική θέση του κέντρου. Εκείνο που του έλειψε πολύ περισσότερο ήταν η διάρκεια, ενώ σε αρκετά ματς λειτουργούσε βεβιασμένα, μετρώντας αβίαστα λάθη, ιδιαίτερα στις μεταβιβάσεις.
ΒΑΝΤΕΡ ΒΙΕΪΡΑ: Έπαιξε στα 30 από τα 36 ματς του πρωταθλήματος. Δεκαπέντε φορές ως βασικός και ισάριθμες ως αλλαγή. Τη διαφορά την έκανε στα παιχνίδια που αποτέλεσε μία εκ των τριών αλλαγών του προπονητή. Στα πλείστα που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, παρατηρήθηκαν επιπόλαιες ενέργειες, προκαλώντας μέχρι και την γκρίνια της εξέδρας. Μακριά από τον καλό του εαυτό. Στη δεύτερη του σεζόν στον ΑΠΟΕΛ προσδοκεί ότι θα πατήσει… γκάζι στην απόδοσή του γιατί, εννοείται πως θα κριθεί πολύ πιο αυστηρά.
ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ: Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια διανύει το κύριο στάδιο της προετοιμασίας. Τα απανωτά προβλήματα που αντιμετώπισε τον κράτησαν εκτός βασικών επιλογών στη λήξασα σεζόν καθώς έδειξε ως ένα βαθμό (και δικαιολογημένα) επηρεασμένος. Στη νέα αγωνιστική περίοδο ευελπιστεί πως θα βρει τον καλό του εαυτό και θα προσφέρει όλα όσα δεν έδωσε στον ΑΠΟΕΛ στο μεγάλο διάστημα της αποχής του. Εάν το επιτύχει θα αποτελέσει… εσωτερική μετεγγραφική. Προφανώς θα παρουσιαστεί σε καλύτερη φυσική κατάσταση.
ΜΑΡΙΟ ΣΕΡΖΙΟ: Αν και προ εβδομάδων το όνομά του μπαινόβγαινε στη μαύρη λίστα, κρίθηκε τελικώς επιβεβλημένη η παραμονή του. Βλέπετε, οι εμφανίσεις του κατά την περασμένη σεζόν δεν είχαν καμία σχέση με αυτές των αμέσως προηγούμενων, κάτι που σκόρπισε τον προβληματισμό. Έμεινε σε κάποιες… εξάρσεις στην απόδοσή του. Γι΄ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η απόκτηση του Μιλάνοφ στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο καλός Σέρζιο μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες κι αυτόν θέλουν να δουν τη νέα σεζόν στον ΑΠΟΕΛ.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: Φιλότιμος, εργατικός και πρωτίστως με μπόλικο πάθος. Έδωσε λύσεις στη λήξασα σεζόν, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας, πλην όμως η απόδοσή του σε αδρές γραμμές δεν εντυπωσίασε ή έκανε τη διαφορά. Η ανανέωση του συμβολαίου του έγινε σίριαλ, αλλά ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ τελικώς τα βρήκε με τη διοίκηση. Και στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να πιστεύουν πως όσες φορές χρειαστεί η συμβολή του θα δώσει τις δέουσες λύσεις, δίνοντας και ο ίδιος ο παίκτης απαντήσεις σε όσους λένε πως… έφαγε τα ψωμιά του.