Ποδοσφαιρο

Φταίει πάντα ο προπονητής!

Έφταιγε ο Δώνης. Έφυγε. Ήρθε ο Μπαλταζάρ. Δεν παίζει καλά ο ΑΠΟΕΛ, δεν κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ, φταίει ο Μπαλταζάρ. Να φύγει κι αυτός. Να έρθει άλλος. Αλήθεια, πόσους είπαμε ότι άλλαξε τα τελευταία χρόνια; Τζιαι δώστου…

Έτσι είναι στον ΑΠΟΕΛ. Όταν δεν έρχεται το πρωτάθλημα πάντα, μα πάντα φταίει ο προπονητής. Κανένας άλλος. Δεν φταίει ή δεν φταίνε ας πούμε οι ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Αλλά πείτε μου: «Μα, δεν μπορεί, δεν γίνεται να φύγουν οι παίκτες». Ούτε η διοίκηση φταίει, αφού κάνει ό,τι μπορεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Διώχνοντας τους εκάστοτε προπονητές και φέρνοντας παίκτες. Ο ΑΠΟΕΛ «απαγορεύεται» να χάσει ένα πρωτάθλημα στα έξι!

Ναι, ξέρω, ίσως να γίνομαι υπερβολικός, αλλά όλη αυτή η ιστορία με το φετινό (και όχι μόνο) πρωτάθλημα, σε σχέση πάντα με τον ΑΠΟΕΛ έχει καταντήσει κουραστική. Οι γαλαζοκίτρινοι έπεσαν πάνω σε έναν Απόλλωνα που πάνω απ’ όλα είναι ομάδα και ο ΑΠΟΕΛ, που έχει ποιότητα, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, τα βρήκε μπαστούνια. Τόσο απλά. Δεν λέω ότι δεν μπορεί ή ότι δεν έχει δυνατότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πολύ απλά λέω, ότι μπορεί και να το χάσει, γιατί το λέει η καρδιά και όχι μόνο του Απόλλωνα, έχει και πολύ καλό υλικό και φυσικά ίσως να έχει και τον πρώτο λόγο για να φτάσει στο πρώτο του πρωτάθλημα μετά το 2006. Δηλαδή, στον Απόλλωνα, όλα αυτά τα χρόνια τι έπρεπε να κάνουν και να λένε; Και όχι μόνο στον Απόλλωνα. Στην Ανόρθωση, στην ΑΕΚ, στην Ομόνοια… Πολύ περισσότερο στην Ομόνοια. Αλλά δεν είναι η Ομόνοια το θέμα μου…

Ο ΑΠΟΕΛ, από την αρχή της περιόδου, σε σχεδόν κανένα σημείο δεν θύμισε ή δεν έδειξε ομάδα με συνοχή, ομάδα συνόλου και όχι μονάδων. Όλα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Είτε γι’ αυτό φταίνε οι προπονητές (που φταίνε), είτε φταίνε οι ποδοσφαιριστές (που επίσης φταίνε». Φταίει όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη και η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια περί ανωτερότητας και υπεροχής, αλλά και  τα πολλά λεφτά, που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε δεν κάνουν πάντα καλό.

Το ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει το πιο «πλούσιο» ρόστερ, το ότι έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχει «καπαρωμένα» και τα εκάστοτε πρωταθλήματα. Και κάπου εδώ ξεπροβάλλουν και πάλι οι ευθύνες της διοίκησης. Εν κατακλείδι, το να χαθεί ένα πρωτάθλημα (επαναλαμβάνω) στα έξι, για τον ΑΠΟΕΛ, δεν πάει να πει πως ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Αντίθετα, ίσως θα πρέπει να αποτελέσει ένα (καλό) μάθημα –ακόμα κι αν κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα- για τις μέρες που έρχονται.

 

Goal

Previous post

Κανονικά ο Ιωάννου, φυσιοθεραπεία για τρεις

Next post

Ζαχίντ, Εμπεσίλιο και όχι μόνο...