Φυσιολογικά μέτριο…
Η προοπτική πάντα υπάρχει, όπως και η προσδοκία, για μια καλύτερη αγωνιστική εικόνα στη συνέχεια. Για την ώρα, ζητούμενο είναι οι βαθμοί και φυσιολογική η μετριότητα σε απόδοση, για αρκετούς λόγους…
Κανένα δεν μπορεί να αφήνει ικανοποιημένο η αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες εβδομάδες. Κανείς δεν αμφισβητεί πως αυτή η ομάδα, ακόμη και με τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα τα οποία την ταλαιπωρούν, έχει τη δυνατότητα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Το αποδεικνύουν άλλωστε κάποια καλά διαστήματα, κάποιες εξάρσεις στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και στα δύο σερί χαμένα ντέρμπι με Ανόρθωση και Απόλλωνα.
Είναι ξεκάθαρο, πως το ΑΠΟΕΛ διανύει τη χειρότερη αγωνιστική περίοδο της φετινής χρονιάς. Επηρεασμένο σίγουρα από την κούραση των συνεχόμενων παιγνιδιών, σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε συνδυασμό με τους συνεχόμενους τραυματισμούς, αλλά και κάποια λάθη τα οποία φυσιολογικά προκύπτουν από πλευράς τεχνικής ηγεσίας.
Απ’ εκεί και πέρα, είναι φανερό πως σχεδόν κανένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια, δεν διανύει περίοδο φόρμας και ευτυχώς που εξαίρεση αποτελεί ο τερματοφύλακας Μπόι Βάτερμαν…
Και πως θα μπορούσε να διανύει περίοδο φόρμας, ο Μάριο Σέρτζιο, με περισσότερες μέρες σε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης παρά κανονικό; Πως θα μπορούσε να προκύψει μια σταθερή και στο μέτρο του δυνατού καλή σε απόδοση λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας, όταν συνέπεια των πολλών τραυματισμών, στη θέση αυτή αγωνίστηκαν μέχρι τώρα οι Αντωνιάδης, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς και Καρλάο; Όσο για το κέντρο της άμυνας, έχει αλλάξει η σύνθεση του τόσες φορές, που αδύνατο είναι να αποκτήσει την κατάλληλη σταθερότητα.
Κατά την περίοδο των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων και των σερί επιβλητικών νικών, την ομάδα «παρέσυραν» με την εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση οι Καβενάγκι και Εφραίμ. Η ταυτόχρονη απουσία και των δύο, λόγω τραυματισμού, επηρέασε την ομάδα και η αποχή τους για σημαντικό χρονικό διάστημα, επηρέασε και τους ίδιους σε ατομικό επίπεδο. Είναι εμφανές κάτι τέτοιο, στις προσπάθειες των παικτών τα τελευταία δύο παιγνίδια.
Προσθέστε σε αυτά, τη συνεχιζόμενη αστάθεια σε απόδοση του Βάντερ, την ανεξήγητη κακή ψυχολογία του Ντε Βινσέντι, η οποία τον επηρεάζει σε ενέργειες με ή χωρίς την μπάλα, την πτώση – βουτιά σε απόδοση του Μακρίδη, μετά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι, την αναζήτηση (ακόμη) σταθερότητας από τον Στίλιτις, αλά και κάποια λάθη της τεχνικής ηγεσίας σε επιλογές προσώπων, τακτικής και σχήματος σε κάποια παιγνίδια και βγαίνει η απάντηση για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο του ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες εβδομάδες.
Φυσιολογικά ήταν μέτρια και η εμφάνιση κόντρα στον Ερμή, γιατί από τη μια μέρα στην άλλη «θαύματα» δεν γίνονται. Γιατί τέσσερις μόλις μέρες μετά τον τελευταίο αγώνα στην Ευρώπη, οι παίκτες δεν ξεκουράστηκαν στο βαθμό που πρέπει και υπό τα δεδομένα αυτά, δεν μπορούν εύκολα να επανέλθουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Φυσιολογικά δεν μπορεί να υπάρχει η προσδοκία για θεαματική διαφορά σε απόδοση, αυτή την περίοδο, από τη στιγμή που γεμάτο παραμένει το ιατρικό δελτίο αλλά και το αγωνιστικό πρόγραμμα, με τρεις αγώνες, με αφετηρία το χθεσινό παιγνίδι και σε διάστημα μόλις εννέα ημερών!
Φυσιολογικά, ωστόσο, προκύπτει η ανάγκη και μαζί η απαίτηση, να βρουν τον τρόπο ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι παίκτες του, έστω χωρίς σπουδαία απόδοση, να φθάσουν στο τρία επί τρία (Πάφος 19/12, ΑΕΚ 22/12) και να δημιουργήσουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια σαφώς καλύτερη συνέχεια, με την επανέναρξη πλέον του πρωταθλήματος, με σαφώς καλύτερη την κατάσταση στο θέμα κούρασης, πιθανόν με περισσότερες επιλογές και λιγότερους τραυματισμούς και με την προοπτική της μεταγραφικής ενίσχυσης…
24sports.com.cy