ΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Εγχειρήσεις με προεκτάσεις

Tο χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή, δεν είναι ασφαλώς να αποκομίσει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Μία, δύο, τρεις εβδομάδες θα το ξεπεράσει. Το πιο βασανιστικό και συνάμα ψυχοφθόρο είναι να περάσει εν τέλει την πόρτα του χειρουργείου, μένοντας μοιραία για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Στον ΑΠΟΕΛ, έξι συνολικά παίκτες πέρασαν πέρσι τη βαριά πόρτα του χειρουργείου, με τρεις εξ αυτών να επέστρεψαν στα γήπεδα αναζητώντας όμως τον καλό εαυτό τους (Μπόι Βάτερμαν, Ζίφκο Μιλάνοφ, Νικόλας Ιωάννου), άλλοι δύο δίνουν μάχη ώστε να επανακτήσουν τις αγωνιστικές ισορροπίες τους (Χεσούς Ρουέδα, Μηνάς Αντωνίου) και ένας είπε αντίο (Βινίσιους). Αποτέλεσε αναμφιβόλως πλήγμα για τους πρωταθλητές πέρσι το μπες-βγες από το χειρουργείο, κάτι που εν μέρει έχει προεκτάσεις κατά την τρέχουσα σεζόν.

Προφανώς, η κάθε χειρουργική επέμβαση έχει τον βαθμό δυσκολίας της και απαιτεί τον ανάλογο χρόνο ώστε ο κάθε παίκτης να είναι σε θέση να αγωνιστεί. Στην ομάδα της Λευκωσίας, με τις τόσες απαιτήσεις και συναγωνισμό είναι κάτι που αποτελεί τροχοπέδη. Και εξηγούμαστε…

Ο Μπόι Βάτερμαν είχε διαγνωσθεί με εξάρθρωση κλείδας 3ου έως 4ου βαθμού πριν από ένα χρόνο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας βοήθησε πέρσι στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά ελάχιστα στο πρωτάθλημα. Φέτος, πήρε μαζεμένες ευκαιρίες, πλην όμως δεν θύμιζε τον παλιό αεράτο τερματοφύλακα, με τον Ραφαέλ Ρόμο να παίρνει τη θέση του στα τελευταία ματς.

Ο Ζίφκο Μιλάνοφ, επίσης στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Στη δεύτερη μόλις περσινή συμμετοχή του είχε κτυπήσει στο γόνατο και μπήκε χειρουργείο. Επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση, αλλά κινείται στη μετριότητα. Παρά τις ευκαιρίες που πήρε, δείχνει ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο, χάνοντας έτσι σταδιακά τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ο τρίτος των παικτών που εγχειρίστηκε και επέστρεψε στη μάχη είναι ο Νικόλας Ιωάννου. Είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Εμφανώς επηρεασμένος από τον σοβαρό τραυματισμό, πήρε παιχνίδια στο δεύτερο μισό του περσινού μαραθωνίου, πλην όμως δεν είχε σταθερή παρουσία. Φέτος, το παλεύει φιλότιμα προκειμένου να βρει τα… πατήματά του.

Πάμε πιο κάτω, δηλαδή στους παίκτες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επιστροφής. Ο Χεσούς Ρουέδα, προς το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της ρήξης χιαστών. Εδώ και εβδομάδες γυμνάζεται σε φουλ ρυθμό, αλλά ακόμη δεν κρίθηκε ότι είναι πανέτοιμος για να κερδίσει μία θέση στην αποστολή. Ο Μηνάς Αντωνίου φάνηκε άτυχος και μπήκε χειρουργείο προς το τέλος του περασμένου Απριλίου για αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού (και συρραφή έξω μηνίσκου). Δίνει τον δικό του αγώνα για να επανέλθει και να βοηθήσει την ομάδα.

Για φινάλε αφήσαμε τον Βινίσιους. Το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αχίλλειο τένοντα, οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση, έτσι ώστε να απαλλαγεί από τον τραυματισμό του. Επέστρεψε, αλλά κρίθηκε ότι ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε.

Ο πιο σοβαρός του Άλεξ Κωνσταντίνου 

Ο σοβαρότερος όσον αφορά στο είδος του τραυματισμού κατά τη φετινή σεζόν αφορά τον Άλεξ Κωνσταντίνου, ο οποίος υπέστη κάταγμα περόνης τον περασμένο Ιούλιο. Μεγάλη ατυχία για τον νεαρό ακραίο επιθετικό, ο οποίος είχε επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Ο Κωνσταντίνου ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και χρειάζεται χρόνο ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητικού τιμ της ομάδας.

goal

Previous post

Πως θ' αλλάξει η κατάσταση στην άμυνα

Next post

Αποφασίζει ο Τραμετσάνι