ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Aπό χίλια μύρια κύματα

Από τον πρώτο σταθμό στις 23 Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα στο στάδιο Γκράντσκι απέναντι στη Σουτιέσκα έως τις 3 Οκτωβρίου στο «Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν» κόντρα στη Σεβίλλη, δεν αντιλέγει κανείς πως ο ΑΠΟΕΛ πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Σε διάστημα 73 ημερών που περιλάμβανε 11 αγώνες Ευρώπη και Κύπρο, δοκιμάστηκαν τα όρια όλων στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Η πίεση εκ πρώτης για τη διασφάλιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού έως τον Δεκέμβριο, ενίσχυσε κατά πολύ το άγχος.

Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, λοιπόν, «αποσυμπίεσε» αυτομάτως τους πρωταθλητές και… γέμισαν με επιπρόσθετη αισιοδοξία, όταν στο πρώτο 90λεπτο απέναντι στον Άγιαξ, πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή εμφάνιση. Αξιολογώντας τη μέχρι στιγμής πορεία, όμως, αυτή μάλλον παραπέμπει σε καρδιογράφημα, καθώς τη συνοδεύουν πολλά «up and down». Εκεί που δημιουργούσε την εντύπωση ότι δουλεύει ρολόι, δηλαδή, ξαφνικά… ευθεία. Πάνω που βρέθηκε στα «πατώματα», ένα ηλεκτροσόκ έδωσε ξανά δυνατό παλμό. Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές, εν ολίγοις.

Για παράδειγμα: Με την Καραμπάχ στο ΓΣΠ δεν βλεπόταν και εκεί που έπεφτε στο «χαντάκι», έγινε αλλαγή προπονητή και αίφνης, το σύνολο μπήκε με ταχύτητα στον… αυτοκινητόδρομο! Εκεί, δηλαδή, που μια… κανονική ομάδα μάλλον θα είχε καταρρεύσει, στον ΑΠΟΕΛ ίσχυσε το ακριβώς αντίθετο.  Από την άλλη, με την ΑΕΛ εντός έδρας στο πρωτάθλημα, καταχειροκροτήθηκαν οι παίκτες για την εμφάνισή τους και πέντε μέρες μετά τα… άκουσαν καθώς παρουσιάστηκαν αγνώριστοι με την Ντουνελάνζ, συνεχίζοντας μέχρι και το πρόσφατο παιχνίδι τις χαμηλές πτήσεις.

Οπότε, όποια πρόβλεψη γίνει για τη συνέχεια, μάλλον θα χαρακτηριστεί επισφαλής. Όταν ο ίδιος ο ΑΠΟΕΛ έχει διαφοροποιήσει το… σενάριο, το πήρε και από την ανάποδη, το πήρε και από την ίσια μεριά, τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Δεν αντιλέγει κανείς πως ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, οπότε είναι λογικό να απαιτείται χρόνος ώστε να δημιουργηθούν δυνατές σχέσεις μεταξύ των παικτών. Υπάρχει όμως μεγάλη δίψα για διακρίσεις και προφανώς, αρκετό μέλλον μπροστά. Το μόνο που υπόσχονται άπαντες είναι ότι θα δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα και πρωτίστως, δεν θα κάνουν εκπτώσεις στις φιλοδοξίες τους.

Το 6-1-4 και το ΓΣΠ που τον «πλήγωσε»

Ο ΑΠΟΕΛ, μέσα σε τρεισήμισι μήνες, έδωσε 11 συνολικά αγώνες, εκ των οποίων οι 8 για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Πανηγύρισε τη νίκη σε 6 αναμετρήσεις, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 55%. Δέχθηκε τέσσερις φορές την ήττα (36%) και μόλις σε ένα ματς «κόλλησε» στην ισοπαλία (9%). Στο ΓΣΠ, τώρα, έδωσε 5 παιχνίδια, κερδίζοντας μόλις τα 2. Δηλαδή, αντί να αποτελέσει το ορμητήριό του, αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του. Επιβλήθηκε της Σουτιέσκα (3-0) και της ΑΕΛ (3-0), ηττήθηκε από την Καραμπάχ (1-2) και την Ντουντελάνζ (3-4), ενώ εξήλθε ισόπαλος με τον Άγιαξ (0-0).

Οι σούπερ Πάβλοβιτς και Μερκής

Ο ΑΠΟΕΛ έστειλε 17 φορές την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό, κάτι που σημαίνει 1,5 γκολ ανά ματς. Σκόραρε στα 8 από τα 11 ματς, με επτά διαφορετικούς παίκτες να χρίζονται σκόρερ. Πρώτος σκόρερ είναι ο Αντρίγια Πάβλοβιτς με 6 τέρματα, με τον Σέρβο επιθετικό να πετυχαίνει δηλαδή το 1/3 περίπου των συνολικών γκολ της ομάδας του. Ακολουθεί ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο 4 φορές. Έπεται ο Τόμας ντε Βινσέντι που σκόραρε 3 φορές, όλες με εκτέλεση πέναλτι. Από ένα γκολ πέτυχαν οι Ούρος Μάτιτς, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Λούκας Σόουζα και Λίνους Χαλένιους. Τώρα, μάζεψε την μπάλα από το δικό του πλεκτό 11 φορές, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία σε 6 αναμετρήσεις.

Goal
Previous post

Δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής ο Νατέλ

Next post

Ανάγκη σωστής αξιοποίησης του δυναμικού