25 πάσης φύσεως προβλήματα με 16 παίκτες
Αφύσικο είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί σε ομάδα και δη ποδοσφαιρική. Η συχνότητα, η μορφή και ο χρόνος αποθεραπείας όμως των ποδοσφαιριστών είναι παράγοντες που επηρεάζουν (λίγο έως πολύ) το οποιοδήποτε σύνολο. Ιδιαίτερα όταν παροπλίζονται βασικοί παίκτες. Ο ΑΠΟΕΛ υποφέρει από τις ατυχίες, σε τέτοιο βαθμό που οι αρμόδιοι ίσως θα πρέπει να σχεδιάζουν πλέον το ρόστερ με βάση τον παράγοντα «τραυματισμοί». ΑΠΟΕΛ-τραυματισμοί πηγαίνουν χέρι-χέρι.
Το ιατρικό επιτελείο έχει ατελείωτη δουλειά. Βαρύς ο φόρτος εργασίας. Όπως και τις προηγούμενες σεζόν έτσι και φέτος, οι γαλαζοκίτρινοι αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα τραυματισμών, με ποδοσφαιριστές να μπαινοβγαίνουν στο ιατρικό δελτίο και να απουσιάζουν ως εκ τούτου από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κακοδαιμονία χωρίς τελειωμό!
Ο Γκιγιέρμε Ντελατόρε αποτελεί το τελευταίο «θύμα» (και) της φετινής… κατάρας των πρωταθλητών, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να αποκομίζει στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ ρήξη πρόσθιου χιαστού και έξω πλαγίου με οστικό οίδημα στο γόνατο. Μπαίνει άμεσα στο χειρουργείο και θα χρειασθεί τουλάχιστον έξι μήνες για να μπει στον κανονικό ρυθμό εκγύμνασης.
Ο 26χρονος φορ είναι ο 16ος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που γράφτηκε φέτος στη μακρά λίστα κατά τους πέντε μήνες αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τα προβλήματα πάσης φύσεως να ανέρχονται ήδη στα 25! Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που φάνηκαν εξαιρετικά άτυχοι. Εκτός από τον (μακράν άτυχο) Ντελατόρε, ο Άλεξ Κωνσταντίνου έσπασε το πόδι του στην προπόνηση (κάταγμα περόνης) και ο Στάθης Αλωνεύτης έκοψε δύο τένοντες στον ώμο (ρήξη).
Από εκεί και πέρα οι Εμίλιο Ενσούε και Καρλάο πέρασαν από τρία προβλήματα, με αυτά του Ισπανού να είναι πιο σοβαρά καθώς τον άφησαν εκτός ομάδας για μεγάλο διάστημα. Ο ακραίος αμυντικός αρχικά ταλαιπωρήθηκε από μερική ρήξη έσω συνδέσμου, ακολούθως από θλάση β΄βαθμού και «καπάκι» υποτροπή στην εθνική του ομάδα. Από θλάση β΄ βαθμού «χτυπήθηκαν» κι οι Τόμας ντε Βινσέντι, Καζού, Γιώργος Εφραίμ. Ο τελευταίος, ασφαλώς, κουβαλά επιβαρυμένο ιστορικό τραυματισμών. Ο Κύπριος διεθνής είχε επίσης πρόβλημα στο γαστροκνήμιο, κάτι που πέρασαν επίσης οι Ντε Βινσέντι, Καζού. Τριάδα, δηλαδή, με δύο προβλήματα ίδιας μορφής.
Από τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, μόνο 11 δεν έχουν περάσει την πόρτα του ιατρείου μέχρι στιγμής, με τους μισούς όμως εξ αυτών να δίνουν μάχη για να βρίσκονται στην αποστολή, άρα δεν είναι ενδεκαδάτοι. Συγκεκριμένα, δεν μπήκαν στο ιατρικό δελτίο (με βάση την επίσημη ενημέρωση) οι Ραφαέλ Ρόμο, Μπόι Βάτερμαν, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Πραξιτέλης Βούρος, Γιώργος Μερκής, Κωστάκης Αρτυματάς, Σάββας Γκέντσογλου, Νούνο Μοράις, Χουάν Κασίνι, Νόρμπερτ Μπάλογκ, Ρέζα Γκουτσανετζάντ.
Ασφαλώς, στα 25 προβλήματα πάσης φύσεως, συμπεριλαμβάνουμε την ίωση (Καρλάο, Νατέλ), τη γαστρεντερίτιδα (Ζαχίντ) και τις κράμπες (Ιωάννου) αφού δεν επέτρεψαν για ένα διάστημα σε παίκτες να γυμναστούν σε κανονικό ρυθμό.
Του Ανδρέα Μαύρου στο Goal